Gündem

Biz Onlara Engel Olmayalım Yeter!

Önder Ankara sahnesi bu kez engelli kardeşlerimizi ağırladı.

Önder Ankara İmam Hatipliler Derneği’nin “Biz Onlara Engel Olmayalım Yeter!” sloganıyla Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği Engelliler Günü Özel Programı’nda, özel çocuklar muhteşem bir güne imza attılar.

Duygusal anların yaşandığı bu özel günde hem aileler hem de izleyenler çocuklarımızla bir kez daha gurur duydular.

Kani Karaca Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulu ve Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden öğrencilerin katılımıyla muhteşem bir programa imza atıldı.

Program, engelsiz soframızda engelli kardeşlerimiz ve aileleriyle birlikte yenilen öğle yemeği ile başladı.

Ardından Kur’an-ı Kerim’i elleriyle okuyan kardeşimiz Arda Yiğit Eski’nin Rahman Suresi’ni ve görme engelli kardeşimiz Mehmet Emin Tunç’un meal sunumu ile gönüller adeta mest oldu.

Bu programın yapılmasında ve bu özel çocuklarımıza ulaşmamızda önderlik eden Dezavantajlılar Komisyonu Başkanı Sezai Çelik konuşmasında her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak; “Engelliler toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. İnsanın ne sebepten olursa olsun, engelli olması bir kusur değildir. Tek bir engelli kardeşimizin kendisini dışlanmış hissetmesi hepimize birer vebaldir.” diye konuştu.

Çelik’in ardından kürsüye gelen Önder Ankara Başkanı Uğur Korkmaz, “Bu kardeşlerimiz ‘engellerine rağmen’ hem kendi işlerini yapıyorlar hem de topluma yararlı olmaya çalışıyorlar. Bende bundan sonra, eğer kabul ederlerse, bu kardeşlerimize yol arkadaşı olmaya niyet ettim. Önder Ankara olarak sizlerin de desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından görme engelli kardeşimiz Bilal Taha Ardıç’ın ‘Görmezler Ama Görünmez Değiller’ isimli şiiri ile devam etti.

İlahi dinletisinin de olduğu gösteri de görme engelli kardeşlerimizden Ubeyd Gökdoğan ve İsmail Karakaş izleyenlerin adeta kulaklarının pasını sildi.

İşitme engelli öğrencilerimizden Hasan Ademoğlu ve İlkay Özer İşaret Dili ile Fatiha Suresi’ni hem okudular hem anlattılar.

Bu özel günde kendilerinin güzel sözlerle anlatan görme engelli kardeşlerimizden Reyyan Kevser ve Arda Yiğit Eski dikkat çekici ifadelerle herkesin bamteline dokundu.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Başkan Korkmaz, bu özel programa emek verdikleri için özel çocuklara katılım belgesi verdi.

Program hediyeleşme ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu